11.06.2023.

Mjesec sporta, dobre spize i zabave!

Svibanj

Mirisno i šareno započeo je svibanj u Trogiru kada je rapsodija boja, ukrasnog cvijeća, bilja i sadnica preplavila trogirsku rivu u sklopu manifestacije Trogir – Centar cvita. Izlagači iz cijele hrvatske prezentirali su svoje botaničke vještine i okupili brojne ljubitelje biljaka i cvijeća.

Nedugo zatim grad je postao centar sporta kada je započelo 5. izdanje Trogir Outdoor Festivala koji je na trogirsku startnu liniju postavio najveći broj natjecatelja do sada.

Po prvi puta organizirano je natjecanje u jedrenju kada su “Majstori pod jedrima” priredili sjajnu regatu klase Megles 24 Cup, koja je programom od šest jedrenja pokazala svu raskoš hrvatskih jedriličara. Otvaranje festivala popraćeno je glazbenim programom Fortis benda koji je u kuli Kamerlengo rasplesao i zabavio posjetitelje.

Outdoor Festival svoj je program nastavio utrkom „Majstori traila“ u kojoj su mnogobrojni napredni i rekrativni sportaši testirali svoju kondiciju i izdržljivost trčeći oko stare gradske jezgre i stazama otoka Čiova, hvatajući trenutke predaha kroz predivan krajolik, vidikovce i plaže.

Dobra atmosfera nastavila se i utrkom „Majstori triatlona“ kojom su natjecatelji svih dobnih skupina pokazali svoju snagu, hrabrost i upornost plivajući iza kule Kamerlengo, biciklirajući po cestama otoka Čiova te trčeći oko stare gradske jezgre Trogira.

Sportski se duh zadržao u Trogiru sve do kraja mjeseca svibnja kada se na rivi podno kule Kamerlengo postavlja košarkaško igralište za drugu sezonu PRO 3X3 TOUR, serije međunarodnih turnira u 3×3 košarci. Ovaj novi, iznimno dinamičan i atraktivan olimpijski sport trenutno je jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu.

Grad Trogir ove je godine prvi puta bio domaćin ovog jedinstvenog sportsko-turističko-edukativnog dvodnevnog događaja te ugostio vrhunske seniorske, juniorske i dječje ekipe.

Njihovi su majstorski potezi izazvali veliko zanimanje publike i javnosti, o čemu svjedoče brojke od nekoliko tisuća gledatelja iz cijele Europe i svijeta koji su online i uživo pratili spektakularne košarkaške okršaje.

Photo by: Šime Zelić i Zvonimir Barišin / PIXSELL Photo & Video Agency / Energy basket d.o.o.

Osim što se u Trogiru tijekom svibnja puno trčalo i kretalo, također se dobro jelo, plesalo i zabavilo. Sve je to omogućio Street food festival Babarol.

Ukupno je 10 dana podno kule Kamerlengo trajao spoj jedinstvene gastronomske ponude i odličnih glazbeno – zabavnih sadržaja. Slučajući Mjesni odbor, The GeeGees, Alku Vuice i brojne druge, posjetitelji su mogli kušati originalne recepte poznatih chefova koji su, povezujući tradicionalne i suvremene namirnice, stvorili impresivnu gastro scenu.

Prvenstvo o’ rafijola i ove je godine pronašlo najboljeg majstora u pripremi najpoznatije trogirske slastice, a kino na otvorenome, pub quizovi, dječje i kist&pit radionice stvorile su fantastičnu atmosferu i okupile brojne građane i turiste.

Photo by: Franko Kelam

U narednim ljetnim mjesecima očekuje nas još mnoštvo glazbe, smijeha i i vrhunskih događanja u Trogiru.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

Ostale novosti

Projekt CReAIT: Inovativna rješenja za inkluzivni i pristupačni turizam

12.09.2024.

Projekt CReAIT: Inovativna rješenja za inkluzivni i pristupačni turizam

U srpnju 2023. započeo je projekt CReAIT s ciljem poboljšanja pristupačnosti turističkih destinacija Trogira i Ferma (Italija). Fokus projekta je olakšavanje pristupa osobama sa smanjenom pokretljivošću, invaliditetom te senzornim, motoričkim ili mentalnim poteškoćama. Partneri u projektu: Grad Fermo, COOSS Cooperativa Sociale, Grad Trogir i udruga CEDRA. Lokacije u Trogiru: Kula Kamerlengo i Muzej grada Trogira. […]

Češka televizija snimila reportažu o Trogiru

11.09.2024.

Češka televizija snimila reportažu o Trogiru

U Trogiru je snimana reportaža za jednu od najpopularnijih emisija na češkoj televiziji, Objektiv, koja nedjeljom privlači gotovo milijun gledatelja. Ova dugovječna emisija, koja se emitira još od 1987. godine, poznata je po prikazivanju zanimljivih destinacija diljem svijeta, a ovoga puta u fokusu je bio povijesni grad Trogir. Tijekom snimanja, češka ekipa obišla je i […]

Do kraja mjeseca rujna, Trogir će nastaviti oduševljavati ljubitelje kulture bogatim programom 54. Trogirskog kulturnog ljeta (9.9. – 21.9.2024.)

09.09.2024.

Do kraja mjeseca rujna, Trogir će nastaviti oduševljavati ljubitelje kulture bogatim programom 54. Trogirskog kulturnog ljeta (9.9. – 21.9.2024.)

Početkom rujna, Trogir je postao središte vrhunskih gitarističkih izvedbi zahvaljujući festivalu „Majstori gitare“, koji se održao u sklopu tradicionalnog 54. Trogirskog kulturnog ljeta. Festival, organiziran u suradnji s Udrugom splitskih gitarista – GitaraSt, doveo je renomirane glazbenike iz svijeta klasične gitare, pruživši publici nezaboravan uvid u bogatstvo hrvatske i svjetske gitarističke scene. Festival je započeo […]

logo-tzlogo-tzlogo-tz