24.07.2023.

“Slavonija i Trogir”Trogir, kula Kamerlengo 20. Srpnja – 2023.

U kuli Kamerlengo je održan prvi ovogodišnji cjelovečernji koncert KUD Kvadrilja. Kao gosti su nastupili članovi Kulturnog  centra „Igrišće“ .

Događaj je počeo daleko prije početka koncerta. Naime, svi sudionici su krenuli u promenadu iz prostorija KUD Kvadrilja na Čiovu, i preko Rive došetali do kule Kamerlengo.
Ne treba ni napominjati  da je povorka pobrala pljesak svojim promenadnim prikazom, ali i pridonijela popunjenosti gledališta. Kao nekim vakuumom, povorka plesača i svirača je sa sobom „usisala“ promatrače, te je već na tonskoj provi prostor gledališta bio na pola pun. Kako se približavao početak koncerta, gledalište se popunjavalo, da bi već na početku bilo puno kao i prostor na ulazu do pozornice.

Odaziv publike je dao dodatan podstrek izvođačima, te je koncert protekao u „dahu“, 80 minuta je prošlo „u sekundu“. I plesači i svirači i publika su završetkom koncerta dali veliki pljesak ovom događaju, koji je pridonio da i samo kulturno trogirsko ljeto dobije na raznolikosti.

Posebno raduje činjenica da je kulturna baština dostojno prezentirana i to ne samo naša lokalna, već i slavonska, prepuna utjecaja koji su se kroz stoljeća asimilirali u autohtoni izričaj, kako muzički, tako i plesni. S druge pak strane KUD Kvadrilja je u već standardnoj maniri pružila kvalitetan koncert, s točkama s kojima može gostovati na bilo kojoj pozornici.

I šlag dolazi na kraju, dakako, Naša Dica. Najmlađa plesna grupa je otvorila koncert s „Livadama … „, da bi nakon nje na scenu stupila „ozbiljna dica“ i besprijekorno izveli Šotić.
Biti na pozornici je očiti izbor našeg podmlatka i nadajmo se da će cijeli njihov angažman ići u tom smjeru (planovi su veliki!!).

Pored (pre)punog gledališta, inspirativnih izvođača, koncert su začinile i voditeljice, koje su svaka za sebe na svoj način najavljivale točke, Tonka iz Županje, točke KUD Kvadrilja, Tanja, gostiju. Veoma interesantna kombinacija i ovaj ćemo način prezentacije nastojati održati i u budućnosti.

Ne smijemo zaboraviti i tehniku, rasvjetu i zvuk, kao i samu pozornicu, jer je sve bilo na viskom nivou i ovim putem zahvaljujemo TZ Trogir, koji nam je omogućio da se ovaj koncert održi.

Posljednje note s pozornice su označile i početak domjenka, koji se odvijao u prostorijama društva do kasnih sati.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz