28.08.2024.

Trogir: završetak projekta Sigurna turistička destinacija i anketiranje stranih gostiju

Strani gosti imat će priliku podijeliti s nama svoje mišljenje i impresije, ali i predložiti kako da mjesto u kojem ljetuju bude još ugodnije tijekom njihovog boravka

FOTO:PU splitsko-dalmatinska

Na kraju još jedne međunarodne suradnje policije kroz projekt „Sigurna turistička destinacija“ sutra, 29. kolovoza 2024.godine (četvrtak) na području Trogira boraviti će  strani policijski službenici koji u ovom trenutku obavljaju poslove na području Splitsko-dalmatinske županije.

Njihov boravak na području Trogira prilika je da strane turiste upoznaju s provođenjem ankete naziva „Do You Feel Safe?“

Ideja o prikupljanju informacija od gostiju koji tijekom ljeta borave na području Trogira, proizašla je iz želje unaprjeđenja poslova policije posebno za vrijeme turističke sezone. Policijska postaja Trogir inicirala je i kreirala ispitivanje javnog mijenja, posebno stranih gostiju kako bi prikupili relevantne informacije. Strani gosti sudjelovanjem u anketi mogu iznijeti svoje mišljenje i zapažanja, ali i dati prijedlog mjera koje bi mogle pozitivno utjecati na osjećaj sigurnosti.

Naime, Hrvatska je prepoznata kao sigurna zemlja u kojoj se turisti osjećaju ugodno, ali na ovaj način želimo saznati mišljenje naših gostiju i dodatno unaprijediti našu uslugu koju im pružamo.

Anketi se može pristupiti skeniranjem QR coda koji se nalazi na informativnom letku koji je kreiran i izrađen u suradnji s Gradom Trogirom i Turističkom zajednicom Grada Trogira, a prevedena je na devet stranih jezika. U suradnji s hotelijerima i ugostiteljima organizirano je da informacija o provođenju ankete bude dostupna gostima, vidljiva na ulazima u smještajne objekte,  na recepcijama i ugostiteljskim objektima. Anketiranim osoba  biti će ponuđena mogućnost da na jednostavan način iskažu svoje mišljenje. Prikupljanje informacija trajat će najmanje mjesec dana, a nakon toga napraviti će se analiza dobivenih informacija.

Sutra 29. kolovoza 2024.godine s početkom u 10:00 sati uTrogiru na Trgu Ivana Pavla Drugog konferencijom za medije obilježavamo kraj ovogodišnjeg projekta Sigurna turistička destinacija, ali i želimo javnosti predstaviti projekt „Do You Feel Safe?“.

Uz strane policijske službenike koji će govoriti o radu u Hrvatskoj i dojmovima boravka na području Splitsko-dalmatinske županije, uz mobilni preventivni centar na raspolaganju medijima biti će djelatnici prevencije PU splitsko-dalmatinske,  načelnik PP Trogir Marko Doljanin i direktor TZ Grada Trogira Marin Piveta.

Pozivamo predstavnike medija da nam se sutra pridruže i medijski poprate ovaj događaj.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz