04.10.2024.

Predstavljen projekt ‘Dalmatinska marenda’ u Pragu: Promocija tradicije i gastronomije SDŽ na češkom tržištu

Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Trogira, Turističkom zajednicom Grada Kaštela i tvrtkom Croatia Airilnes d.d., hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom, uspješno se predstavila u Pragu s projektom “Dalmatinska marenda”.

Događanje je održano 3. listopada u hotelu Chateau St. Havel, a okupilo je preko 100 uzvanika i gostiju sa češkog tržišta, uključujući predstavnike institucija, medija, agencija, turoperatora, te avio i autobusnih prijevoznika. Program je obuhvatio video prezentacije destinacija, nastupe folklornog društva FA Jedinstvo te glazbene izvedbe Katice Marinović uz pratnju.
Kroz ovaj projekt, posjetitelji su imali priliku upoznati važnost tradicionalnog dalmatinskog obroka te doživjeti autentično gastronomsko iskustvo.

Posebna atrakcija bila je kulinarska demonstracija chefa Željka Bremeca i kuhara ŠKMER-a, koji su pripremili dalmatinske delicije i vina. Poznati češki chef Ondřej Slanina pridružio se u live show cookingu, istaknuvši tako kulinarsku povezanost Češke i Dalmacije.
Uzvanici su također sudjelovali u nagradnoj igri s vrijednim nagradama, a jedna od najatraktivnijih bila je vikend u luksuznom boutique hotelu Brown Beach House u Trogiru.

Događanju je prisustvovala Ljiljana Pancirov, veleposlanica RH u Republici Češkoj, zatim Miodrag Mlačić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu, Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko – dalmatinske županije, Matea Dorčić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet Splitsko – dalmatinske županije, Viktor Novak, zamjenik gradonačelnika grada Trogira, Marin Piveta, direktor TZ grada Trogira, Nada Maršić, direktorica TZ grada Kaštela i Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Ova prezentacija bila je važna za jačanje turističkih veza na češkom tržištu, a dodatno je pridonijela pozicioniranju Splitsko-dalmatinske županije kao nezaobilazne destinacije na Jadranu!

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz