16.07.2024.

54. TROGIRSKO KULTURNO LJETO Koncerti, fešte i modna revija obilježavaju ovaj tjedan

Protekli tjedan Trogir je zaživio u punom sjaju zahvaljujući bogatom programu Trogirskog kulturnog ljeta. Mnogi su uživali na različitim lokacijama diljem grada i otoka. 

Arbanija je bila domaćin ribarske fešte uz Festivo bend, gdje su mještani i posjetitelji uživali u autentičnoj atmosferi uz pjesmu, ples i dalmatinske delicije. 

Dubok dojam na publiku ostavila je Josipa Lisac u sklopu KulaKula festivala. Istinska diva hrvatske glazbene scene, poznata po svojoj jedinstvenoj interpretaciji i neponovljivom stilu, svojim je glasom povela prisutne na glazbeno putovanje vrijedno pamćenja.

Drvenik Veliki bio je pozornica za Glumačku družinu Histrioni i njihovu obiteljsku komediju ‘Mali Raj’ . Udruga Trogirski glazbenici otvorila je 5. izdanje Festivala klasične glazbe koncertom renomiranog gitarista Srđana Bulata. U ambijentalnom Kneževom dvoru publika je uživala u izvedbama skladbi Albeniza, Piazzolle, Tarrege, Papandopula i mnogih drugih. Mali Trogirani u nedjelju su uživali u lutkarskom mjuziklu ‘Dobro se dobrim vraća’ kroz koji su naučili važne lekcije o toleranciji i međusobnom poštovanju.

Program Trogirskog kulturnog ljeta u narednom tjednu donosi zanimljive događaje za ljubitelje kulture i zabave.

U utorak, 16. srpnja, održava se tradicionalna fešta Gospe od Karmela gdje će brojni posjetitelji uživati u bijelom vinu, dobroj spizi i koncertu Trogirskih kanti, dok će u četvrtak Narodna glazba Trogir u večernjim satima imati javnu probu u Gradskoj loži.

U petak, 19. srpnja festival klasične glazbe Opera Selecta kao i svake godine pruža odmak od uobičajenih koncertnih koncepata. Spajajući modni dizajn hrvatskih dizajnera s klasičnom glazbom, nudi mogućnost gledateljima da uživaju u fuziji različitih umjetnosti. Hrvatski bendovi ELFS, KRIE Design i Koterra predstavit će se 19. srpnja na glavnom gradskom trgu uz pomno pripremljenu glazbu skladatelja Ozrena K. Glasera.

Iste večeri u povijesnom ambijentu kule Kamerlengo održat će se koncert klape Šufit. Posebni su gosti ovog glazbenog doživljaja Petar Dragojević i Boris Oštrić.

U subotu, 20. srpnja, održava se finale tradicionalnog malonogometnog turnira na male branke u Žednom, na velikoj finalnoj fešti nastupit će Red Carpet band. Istoga dana na otoku Drvenik Mali održava se ljetna fešta – za glazbeni dio večeri pobrinut će se grupa Fortis. Na susjednom otoku Drvenik Veliki održat će se prezentacija knjige o Ivanu Meštroviću ‘Kroz plamen čišćenja’ u ateljeu Tramuntana.

Uz ovakav tjedan prepun glazbenih, zabavnih, modnih i kulturnih događanja te šarmantni ugođaj grada i otoka, Trogir će ponuditi događanja za svačiji ukus, poručili su iz trogirske Turističke zajednice. 

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz